Traditional Chinese Medicine

Traditional Chinese Medicine, oftewel Traditionele Chinese Geneeskunde is gebaseerd op eeuwenoude kennis en theorie├źn uit China. Door eeuwen ervaring, onderzoeken en de invloed van de westerse geneeskunde, heeft TCM zich ontwikkeld tot een brede vorm van geneeskunde, waarin de mens als geheel centraal staat.

Een behandeling richt zich dus niet alleen op de klacht, maar op de persoon in zijn geheel. Dit is mogelijk doordat binnen de TCM gewerkt wordt met Qi; een vorm van energie die door bepaalde banen in ons lichaam stroomt. De zogeheten meridianen verbinden alle aspecten van het lichaam met elkaar, niet alleen de organen, de zintuigen en het motorische stelsel, maar ook de emoties. Een verstoring ergens in het lichaam kan door het bestaan van deze meridianen op verschillende plekken klachten veroorzaken. Binnen de TCM worden de meridianen gebruikt om de oorzaak van de klacht te achterhalen en deze te behandelen.

Bij TCM Clinic Schwab wordt er gebruik gemaakt van Acupunctuur om de energie in de meridianen van het lichaam weer goed te laten stromen zodat klachten verminderd kunnen worden. Naast de Acupunctuur kan de behandeling aangevuld worden met andere behandelmethoden om de behandeling zo goed mogelijk aan te laten sluiten met jouw klachten. Op de pagina Acupunctuur vind je meer informatie over de verschillende behandelmethoden.