De Behandeling

Binnen de TCM is het erg belangrijk om een compleet beeld van de cliƫnt te krijgen. Tijdens het intake gesprek bij TCM Clinic Schwab zal er dan ook veel vragen gesteld worden om te achterhalen waar de klachten vandaan komen. Ook vragen die in eerste instantie niet veel met de klachten te maken lijken te hebben. Zo zal ik bijvoorbeeld willen weten wat je slaappatroon en energieniveau is, omdat deze aspecten veel zeggen over de toestand van je lichaam.

Naast alle vragen zal ook je pols gevoeld en je tong bekeken worden. Dit zijn twee vormen van diagnostiek die kunnen laten zien hoe je energiehuishouding is en hoeveel impact de klacht op de rest van het lichaam heeft.

Nadat de klachten zo goed mogelijk in beeld zijn gebracht, zal er een diagnose gesteld worden en zal er een indicatie gegeven worden van de duur van het behandeltraject. De behandeling zal tijdens een volgende afspraak gestart worden. Afhankelijk van de diagnose kan de Acupunctuurbehandeling aangevuld worden met andere behandelmethoden; Oor Acupunctuur, Moxa, Cupping of een combinatie hiervan. Dit zal altijd in overleg gebeuren. Op de pagina Acupunctuur vind je meer informatie over deze behandelmethoden. De duur van het intake gesprek zal per persoon en per klacht verschillen, meestal zal het gesprek tussen de 1 en 2 uur in beslag nemen.

Tijdens de vervolgconsulten worden alle veranderingen sinds het vorige consult besproken. De behandeling wordt bij elk consult weer afgestemd op de op dat moment aanwezige klachten en overige diagnostische bevindingen. Vervolgconsulten duren ongeveer een uur.